Ανακοινώσεις

Έναρξη του σχ. έτους 2021-22

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός στο σχολείο μας θα τελεστεί την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 8.30 π.μ.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στη σχολική μονάδα από 8.00 έως 8.15 π.μ. και θα αποχωρήσουν στις 9.30 π.μ. με συνοδεία γονέα/κηδεμόνα, τηρώντας τις αποστάσεις και φορώντας όλοι μάσκα.

Η είσοδος και η έξοδος των μαθητών, θα γίνει ως εξής :
Οι μαθητές των τάξεων Α’,  Β’ και Γ’ από την οδό Ακαρνάνος.
Οι μαθητές των τάξεων Δ’, Ε’ και ΣΤ’ από την κεντρική είσοδο επί της οδού Δωριμάχου 26.
Με την είσοδο στο σχολείο, όλοι οι μαθητές, εκτός των μαθητών της Α’ τάξης, θα κατευθυνθούν στις αίθουσες των τμημάτων τους, όπου θα τους περιμένουν οι δάσκαλοί τους.
Τους μαθητές της Α’ τάξης, θα τους υποδεχτούν οι δάσκαλοί τους στην αυλή του σχολείου.
Οι γονείς δεν θα εισέλθουν στο χώρο του σχολείου. Κατ’ εξαίρεση, στις 8.30 π.μ. θα εισέλθουν μόνο οι γονείς των μαθητών της Α’ τάξης, επιδεικνύοντας βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού ελέγχου.

Λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19 o καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου, με εκπροσώπους εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών και γονέων της Α’ τάξης.

  • Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για όλους τους  μαθητές την Κυριακή ή την Δευτέρα το πρωί.
  • Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος, στην οποία θα φαίνεται ο κωδικός δήλωσης.
  • Όλοι οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο φορώντας μάσκα.

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα θα είναι ως εξής :
Προσέλευση μαθητών /τριών από 8.00 έως 8.15 π.μ.
Αποχώρηση στις 13.15 μ.μ.
Ολοήμερο πρόγραμμα, με γεύμα από το σπίτι και αποχώρηση στις 15.00 μ.μ.
Την Τρίτη θα διανεμηθούν τα σχολικά βιβλία, γι’ αυτό  θα πρέπει οι μαθητές να έρθουν με την σχολική τους τσάντα. Επίσης θα τους δοθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα και ο κατάλογος με το παιδαγωγικό υλικό που θα πρέπει να αγοράσουν.
Ιδιαίτερη προσοχή ας επιδείξουν οι γονείς στην διεξαγωγή του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) των παιδιών τους. Μόνο την πρώτη εβδομάδα επιδεικνύουν οι μαθητές την βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου.
Από την δεύτερη εβδομάδα θα πρέπει να επιδεικνύουν οι μαθητές τη βεβαίωση αρνητικού self-test κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Η Διευθύντρια του Σχολείου
Πηνελόπη Ρασιδάκη
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου